Biografie

Opleiding

Al van jongs af aan krijgt Sarah acteer-, dans- en zanglessen, onder andere bij Jeugdtheater Hofplein.

Van 2010 tot en met 2014 zit Sarah in de dansklas van het Gerrit van der Veen College, een middelbare school verbonden aan Lucia Marthas Institute For Performing Arts. In 2014 stapt ze over naar de Theaterhavo/vwo, waar ze in 2017 aan het VWO afstudeert.

Na haar afstuderen besluit Sarah het Tussenjaar van Rabarber te doen en krijgt ze wekelijks lessen bij De Toneelmeester. In datzelfde jaar volgt ze eveneens lessen bij Vooropleiding Theater Nederland, de Jaargang van Post Castelijn en Dutch School of Popular Music, een vooropleiding van het conservatorium.

In 2018 start Sarah aan de British and Irish Modern Music Institute (richting zang) in Londen. Helaas is de opleiding niet te combineren met haar drukke schema en besluit ze na een jaar te stoppen.

 

Televisie & film

Van 2008 tot 2009 maakt Sarah onderdeel uit van het Kinderen voor Kinderen-koor en zingt ze de solo Lachen is Gezond. Het jaar daarop wordt ze gevraagd als co-presentatrice van Kinderen voor Kinderen 31.

In 2013 neemt Sarah samen met haar zus Julia deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer Live Life worden ze derde van Nederland. Van eind 2015 tot en met februari 2016 speelt Sarah de rol van Loes de Gasse in Spangas (NCRV). Eind 2016 is ze als Lori te zien in de international serie The Lodge (Disney Channel).

In het najaar van 2017 speelt Sarah de rol van Robijn in De Ludwigs – Op jacht naar de stenen schat (Nickelodeon). Een jaar later is ze te zien als Emma in de bioscoopfilm Elvy’s Wereld So Ibiza! en speelt ze Sofie in de kinderserie Trammelant in Kerstland (Videoland).

In 2019 is Sarah te zien als Jasmyn in de Amerikaanse serie Hunter Street (Nickelodeon) en als Robyn in De Ludwigs: Het Einde van de Wereld (Nickelodeon). Tevens is ze één van de honderd juryleden in All Together Now (RTL4). Het jaar erop speelt ze Vesper in de bioscoopfilm De Grote Slijm Film.

In 2021 is Sarah te zien als Jasmyn in het vierde seizoen van Hunter Street (Nickelodeon), speelt ze een gastrol in de serie Red Light (BNNVARA/VTM) en is ze te zien in De Nog Grotere Slijmfilm.

 

Stemacteren

Sinds 2012 is Sarah actief als stemactrice voor onder andere Disney, Netflix en Nickelodeon. Haar stem is onder meer te horen in Letter For The King (Lavinia), Playmobil De Film (Marla), The Dark Crystal: Age of Resistance (Brea), Het Verbond voor Magische Zaken (Kyra) en in de Bibi & Tina films (Bibi). Ook heeft Sarah de stem ingesproken van haar eigen personage (Lori) in The Lodge.

 

Theater

Sarah debuteert op achtjarige leeftijd als Cootje in de musical Ciske de Rat (Stage Entertainment). De musical wordt verlengd en Sarah krijgt de meisjeshoofdrol Betje.

Daaropvolgend speelt ze Jane Banks in de musical Mary Poppins (Stage Entertainment), Lila in de musical Droomvlucht (Stage Entertainment & Efteling Theater Producties), jonge Rachel van Gaalen in de musical Hij Gelooft In Mij (Stage Entertainment) en Lucy in de theatershow Yakanuko – Vecht voor je dromen (Bird & Sheep).

 

Muziek

Een half jaar na hun deelname aan het Junior Songfestival brengen Sarah & Julia hun eerste single uit, Celebrate we’re young. Daarna volgen de singles Gold (2014), Ik Ben Ik, Jij Bent Jij (2015) – titelsong van de bioscoopfilm Jack Bestelt een Broertje, Something Wonderful (2015), Here Come the Girls (2015) – een samenwerking met tijdschrift Tina, Dance Like Nobody’s Watching (2016) en Hoofd in de Wolken (2017) – Nederlandse titelsong van De Smurfen en het verloren dorp. Alle zeven singles hebben diverse weken op 1 in de Kids Top 20 gestaan.

Sinds 2018 zijn Sarah & Julia druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Eind 2018 brengen ze voor het eerst eigen materiaal uit met de single Hooked On The Hype. Begin 2019 volgt het nummer On My Way – titelsong van de bioscoopfilm VALS.

Eind 2019 touren Sarah & Julia door Nederland met Popronde, het grootste gratis reizende festival van Nederland.

 

Awards

In 2016 zijn Sarah & Julia de eersten die een Nederlandse Radio Disney Music Award winnen – ook wel bekend als een ARDY. In 2018 zijn ze genomineerd voor een Kids Choice Award – Favoriete ster Nederland.